(FOTO) DIASPORA MOLDOVENEASCĂ DIN BEIRUT A BENEFICIIAT DE ASISTENȚĂ CONSULARĂ

04.07.2017
Diaspora moldovenească din Beirut a beneficiiat de asistență consulară
Foto: turcia.mfa.md

La Beirut, a avut loc inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii în Republica Libaneză. Evenimentul s-a produs cu participarea unor oficiali libanezi, a reprezentaților misiunilor diplomatice acreditate, numeroșilor oameni de afaceri locali, precum și a diasporei moldovenești.

 

În cadrul ceremoniei de deschidere audiența a fost salutată de către Ambasadorul Republicii Moldova și Consulul Onorific (Elias SAAD) care au menționat importanța evenimentului în perspectiva dezvoltării relațiilor moldo-libaneze, asigurării unei vizibilități și promovării realizărilor și imaginii RM în Liban.

 

De asemenea, a fost salutată participarea la eveniment a numeroșilor reprezentanți ai diasporei moldovenești la Beirut, subliniindu-se necesitatea unei conlucrări a acesteia cu noul Consulat Onorific, precum și promovarea unor acțiuni culturale cu participarea unui număr cît mai mare de cetățeni din ambele țări.

 

În contextul implementării proiectului ”Ambasada vine mai aproape de tine”, care are drept scop facilitarea accesului la servicii consulare a cetățenilor RM, în aceeași zi, funcționarul consular al Ambasadei a avut o întîlnire cu conaționalii noștri în cadrul căreia au fost abordate subiecte cu caracter consular, precum și aduse la cunoștință informații privind serviciile consulare oferite.


De menționat că anterior Republica Moldova a sistat activitatea unui asemenea consulat onorific la Beirut condus pe atunci de Elie Nasser Nassar.


În prezent, Consulatul inaugurat la Beirut este singurul Consulat Onorific al Republicii Moldova în Republica Libaneză.


Datele de contact ale Consulatului onorific al Republicii Moldova în Beirut:


Consul: Elias SAAD.
Adresa: Sil El Fil, Mkalles Roundabout, ESLA Head Office, Beirut, Liban.
Telefon: 00961 1500611


Reamintim că moldovenii aflați în străinătate apelează la consulatele onorifice moldovenești după servicii și asistență consulară, însă adeseori ei sînt readresați la Ambasadele și consulatele Generale ale Republicii Moldova. Consulii onorifici oferă asistenţă şi consultanţă cetăţenilor moldoveni, protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele lor; sprijină promovarea intereselor Republicii Moldova în statul de reşedinţă, în special, în domeniile economic, comercial, investiţional, tehnic, ştiinţific, cultural şi turistic şi dezvoltarea relaţiilor de prietenie între Republica Moldova şi acest stat.


Însă, atribuţiile consulului onorific NU CUPRIND ACȚIUNI care implică exercitarea autorităţii de stat cum ar fi cele referitoare la cetăţenie, vize, paşapoarte, acte de stare civilă, încasarea taxelor consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi de acest gen, toate aceste atribuţii revenind competenţei Ambasadei sau oficiului consular de carieră.


Astfel de servicii se prestează, decît doar cu acceptul şi la indicaţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (Direcția Generală Afaceri Consulare).


Lista consulatelor onorifice moldovenești, precum și alte informații utile la subiect pot fi vizualizate la compartimentul AMBASADE ‒ Consuli onorifici ai RM

 

Sursa: turcia.mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.