(FOTO) LA NIJNEVARTOVSK A AVUT LOC INAUGURAREA OFICIALĂ A CENTRUL CULTURAL MOLDOVENESC

04.03.2015
La Nijnevartovsk a fost inaugurarea oficială a Centrul cultural moldovenesc
Foto: siapress.ru

Recent, Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia a efectuat o vizită de lucru la Nijnevartovsk, în cadrul căreia s-a întrevăzut cu reprezentanţii administraţiei locale și a participat la mai multe acțiuni, menite să contribuie la consolidarea relaţiilor cu comunităţile originarilor din Republica Moldova și dezvoltarea relațiilor de cooperare cu autorităţile locale. 


Programul vizitei a inclus participarea la cea de-a 3 reuniune a membrilor Uniunii asociaţiilor de moldoveni „Baştina”, eveniment care se organizează odată în doi ani. La eveniment au participat lideri ai comunității moldovenești din mai multe regiuni ale Federației Ruse – Bratsk, Hanty-Mansiisk, Kostroma, Kursk, Kransoiarsk, Nefteiugansk, Novosibirsk, Riazan, Tiumeni, Surgut, Ufa. Discuţiile s-au axat pe diverse aspecte ale activității asociațiilor diasporale și modalitățile de interacţiune dintre ele. 


Totodată, programul vizitei a inclus inaugurarea oficială a Centrul cultural moldovenesc din Nijnevartovsk, unde Ambasadorul a luat cunoștință cu activitatea Centrului și a dialogat cu membrii comunității moldovenești. Cu asistența Biroului pentru Relații cu Diaspora, Centului i-au fost oferite articole de simbolică naţională, cărţi şi reviste din Republica Moldova.


Evenimentul central al programului cultural l-a constituit concertul festiv ”Mărțișor-2015”, organizat pentru conaționalii noștri din Siberia, cu susţinerea autorităţilor locale din Nijnevartovsk, BRD și a Ambasadei. La concert au fost prezenți cca. 1200 de persoane, în calitate de invitați speciali evoluând artiştii din Republica Moldova – Nicolae și Isidor Glib.


 Nijnevartovsk este considerată capitala ţinutului petrolier, inima industrială şi energetică a Nordului Rusiei. Localitatea se află în topul orașelor rusești cu cea mai înaltă calitate a vieții, în care conviețuiesc armonios reprezentanţi ai 111 etnii.


 Conform ultimului recensămînt, în Nijnevartovsk locuiesc aprox. 1400 de originari din Republica Moldova.

 

Sursa: rusia.mfa.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.