(FOTO) MOLDOVENII DIN ANTALYA AU BENEFICIAT DE SERVICII CONSULARE

19.02.2016
Moldovenii din Antalya au beneficiat de servicii consulare
Foto: turcia.mfa.md

În contextul implementării proiectului “Ambasada vine mai aproape de tine”, în perioada 9-10 februarie 2016, funcţionarul consular al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, a întreprins o deplasare de serviciu în Antalya.

 

Acordarea asistenței consulare ,,în teren” face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine” inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren”, inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

 

Pe parcursul deplasării au fost oferite servicii consulare cetățenilor Republicii Moldova stabiliți cu traiul în regiune, a avut loc o întîlnire cu cetățenii în cadrul căreia au fost abordate subiecte cu tematică consulară. Acțiunea a fost salutată de către conaționali care și-au exprimat satisfacția în ce privește activitatea Consulatului Onorific în Antalya, fapt ce va simplifică procesul de perfectare a actelor.

 

Pe data de 9 februarie, au avut loc mai multe întâlniri cu funcționari din cadrul autorităților publice din regiune. Astfel, în cadrul reuniunii cu dl Cemil TONBUL, Şeful Direcției provinciale de politie din Antalya a fost discutată situația cetățenilor moldoveni în regiune, precum și mecanismele de protecție a acestora.

 

Situația cetățenilor RM aflați în regiune a fost discutată și cu dl Osman ERDEM, Şeful Direcției provinciale de management a migrației din Antalya, fiind abordate tematici precum evitarea documentării identităților duble, procedura corectă pentru obținerea permiselor de ședere și alte subiecte de interes.

 

În cadrul discuției cu dna Hacer NUR YUCE, Șefa Direcției provinciale de sănătate din Antalya, i-au fost aduse mulțumiri pentru ajutorul de urgență la care apelează cetățenii RM în timpul aflării în Turcia. S-a discutat despre evidența cetățenilor moldoveni în registrele bolilor cronice din RT, precum și căile de colaborare în cazul apariției unor situații de urgență.

 

Reamintim că în mare parte migranții din Republica Moldova care au preferat Turcia ca țară de destinație sînt vorbitori de limba rusă, fiind originari din UTA Găgăuzia. Pînă în prezent Ambasada Republicii Moldova din or. Ankara are site-urile exclusiv în limba moldovenească. Astfel, conaționalii menționați, nu au acces on-line la informații consulare în limba rusă.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

 

Sursa: turcia.mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.