(FOTO, VIDEO) LOCUL UNDE VIAȚA PRINDE UN NOU SENS

24.08.2016
Locul unde viața prinde un nou sens
 

Astăzi, în era tehnologiilor, cînd oamenii aspiră spre modernizare, iar majoritatea lucrurilor sînt executate de roboți și mîncarea poate fi cumpărată gata preparată, se mai întîlnesc persoane care tind spre un mod de viață sănătos, în condiții ecologice.

 

Ne referim la cîteva familii, 21 la număr, care au ales să locuiască în sînul naturii și să se bucure de viață din plin. Aceștia au lăsat grijile și rutina zilnică cu care se confruntă societatea actuală și au început o nouă viață în comuna „Sceastlivoe” (Счастливое), care se află la o distanță de circa 40 km de Chișinău. Fiecare gospodărie se întinde pe o suprafață de 1-2 ha.

 

Frumusețea acestor locuri se datorează naturii: pomilor fructiferi, copacilor, lacurilor. Oamenii se hrănesc doar cu hrană ecologică: fructe, legume și verdețuri crescute de ei înșiși, fără îngrășăminte chimice. Ei sînt vegetarieni și, din acest motiv, aici, dintre animale pot fi întîlniți doar cîini, care păzesc așezările de animalele sălbatice, pisici și un cal, care este ajutor în gospodărie.

 

Și lumina aici este ecologică, fiind generată de bateriile solare. Aceasta acoperă necesitățile pentru funcționarea tuturor electrocasnicelor, dar și pentru pompele de apă, anul împrejur.

Pentru a înțelege mai bine cum trăiesc „oamenii fericiți” – așa se numesc ei înșiși, echipa NOI.md a fost în ospeție la Valeri Catruc. Ce au văzut și ce a povestit acesta, împreună cu ceilalți membri de familie, urmăriți în reportajul ce urmează.  

 

 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.