GERMANIA NU A MODIFICAT REGIMUL DE VIZE

22.02.2013
Foto: expert.ru

Pe data de 20 februarie pe site-ul oficial al "Aeroflot"-ului a apărut informația, care i-a speriat rău pe turişti. În comunicat se spunea că, chipurile, cerințele autorităților de imigrare din Germania s-au schimbat. Adică, dacă persoana are viză multiplă "prima intrare trebuie să fie făcută în țara, care a eliberat viza."După cum s-a dovedit, transportatorul național a tras propriile concluzii despre regulile de funcţionare a vizelor în Germania și nu a fost atent la un detaliu foarte important.


În comunicatul postat pe site și pe Facebook-ul transportatorului național rus era menţionat:


1. Pasagerii, care pleacă în Germania, trebuie să aibă un pașaport valabil cu semnătura obligatorie a titularului.


2. Pentru cetățenii din țările, care au nevoie de viză, intrarea pe teritoriul Germaniei este posibilă cu viza de şedere temporară de o singura intrare, eliberată numai de către Ambasada Germaniei. Pasagerii cu viza pentru o singură intrare, eliberată de ambasadele altor țări din spaţiul Schengen nu sînt valabile pe teritoriul Germaniei și persoanele în cauză pot fi deportate. În cazul în care persoana are o viză multiplă, prima intrare trebuie să fie făcută în țara, care a eliberat viza. După aceasta pasagerii cu vize multiple pot intra pe teritoriul oricărui stat din spațiul Schengen.


Transportatorul își rezervă dreptul să refuze pasagerul, în cazul în care acesta nu respectă cerințele de mai sus.


Cu toate acestea, aici nu a fost amintit un alt detaliu foarte important: în cazul în care prima intrare a dvs. în Germania are loc în baza vizei, eliberate de o altă țară, atunci vi se poate refuza intrarea "în lipsa unor justificări convingătoare, care să ateste legătura între intrarea planificată și faptul eliberării vizei de către o altă ţară". Despre acest lucru se vorbeşte în documentul plasat pe site-ul reprezentanţei Germaniei în Rusia.


Astfel, nu există nici o schimbare pentru acei turiști, care ajungînd în Germania, schimbă mijlocul de transport pentru a ajunge la destinație. Spre exemplu, pentru a ajunge cu trenul pînă în Austria sau Elveția. În acest caz, este suficient să prezentaţi Serviciului de frontieră din Germania rezervarea de la hotel, biletele la tren și alte documente, care vor dovedi în mod concludent, că destinația dvs. finală este anume țara, care a elibe rat viza.

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.