GRECIA ANUNȚĂ NOI CONDIŢII DE INTRARE PE TERITORIUL ȚĂRII

17.12.2021

 

 

Grecia a anunţat miercuri o înăsprire a condițiilor de intrare pe teritoriul său pentru toţi călătorii începînd cu 19 decembrie, cărora li se solicită un test PCR negativ valabil 48 de ore.


Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Pînă în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

 

Potrivit studiilor iniţiale, această variantă s-ar putea dovedi a fi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decît varianta Delta, care reprezintă în prezent majoritatea cazurilor de coronavirus din lume.

Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de COVID-19. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat 77 de decese în ultimele 24 de ore şi 4.801 de noi infecţii.


Ţara a înregistrat pînă acum peste un milion de contagieri cu COVID-19 şi 19.553 de decese de la începutul pandemiei.

Aceste noi măsuri, valabile în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspîndire rapidă a variantei Omicron.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.