GUVERNUL SE PREGĂTEȘTE PENTRU ORGANIZAREA ZILELOR DIASPOREI 2017

07.07.2017
Guvernul se pregătește  pentru organizarea Zilelor Diasporei  2017
 

Prima ședință a Comitetului de organizare a Zilelor Diasporei (ZD) 2017 în Republica Moldova a avut loc recent, la Guvern. Ședința a fost moderată de Secretarul General al Guvernului, Lilia Palii, care a ținut să precizeze: „Începînd cu anul 2014, a devenit o tradiție frumoasă ca în Republica Moldova să se organizeze Zilele Diasporei prin desfășurarea a o serie de activități dedicate celor reveniți acasă.

 

Experiența anilor precedenți a demonstrat că acestea reprezintă o adevărată platformă de coeziune și comunicare dintre Guvern și Diasporă, de aceia este necesar ca și an acest an să venim cu activități frumoase și bine organizate cu și pentru diasporă. În acest sens, vin cu rugămintea ca fiecare dintre dumneavoastră să se implice în asigurarea bunei desfășurării a Zilelor Diasporei 2017”.


Din Comitetul de organizare a ZD fac parte reprezentanți ai Biroului Relații cu Diaspora, ai ministerelor: Afacerilor Externe și Integrării Europene; ai Muncii, Protecției Sociale și Familiei; ai Educației, Culturii; Tineretului și Sportului.


Membrii Comitetului au discutat la ședință despre modalitățile de implicare a altor instituții la nivel central și local în organizarea și desfășurarea Zilelor Diasporei 2017, dar și a Programului guvernamental DOR, ediția a V-a.


De asemenea, în cadrul ședinței a fost prezentat și discutat un proiect de agendă a Zilelor Diasorei, consultat cu diaspora, ulterior aprobat de către membrii comitetului.


Zilele Diasporei se organizează anual, din anul 2014. Conform Hotărîrii de Guvern, Nr. 735 din 09.06.2016 cu privire la organizarea Zilelor Diasporei, acestea sînt organizate la sfârșitul celei de-a treia săptămîni a lunii august de către Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului pentru relații cu diaspora (BRD).

 

Sursa: brd.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.