INTERDICȚIA PROFESIILOR ÎN RUSIA VA LIPSI DE MUNCĂ MII DE MIGRANȚI MOLDOVENI

13.09.2016
Interdicția profesiilor în Rusia va lipsi de muncă mii de migranți moldoveni
 

Circa 3 mii de străinii care lucrează în regiunea Novosibirsk în baza patentelor își vor pierde locurile de muncă, din cauza introducerii interdicției anumitor profesii pentru migranți. Această informație a fost făcută publică pe site-ul web al guvernului regional.

 

Interdicția este valabilă pentru cetățenii Republicii Moldova, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina și Azerbaidjan.

 

Sub incidența acestei interdicții nu ajung însă originarii din țările Uniunii Economice Eurasiatice: Kazahstan, Belarus, Armenia și Kîrgîzstan. Totodată, autoritățile au menționat că 8 dintre cele 16 profesii interzise străinilor sînt de natură preventivă, fiind aplicate migranților care lucrează din 2015 în bază de patente și nu au fost angajați în domeniile de activitate vizate". În special, ei nefiind implicați în activitate la taberele pentru copii în vacanțe, sau angajați șoferi de taxi, sau nefiind admiși să crească animale sălbatice, nefiind angajați în domeniile contabilității și auditului, nefiind acceptați în calitate de manageri-consultanți al companiilor etc.

 

La lucrul în domeniul educației au fost implicați numai 33 de străini, iar în sectorul financiar - cinci, menționează responsabili din guvern.

 

Majoritatea lucrătorilor migranți își vor pierde locurile de muncă în domeniul recrutării forței de muncă și de selecție a personalului - 2419 de persoane. 449 de străini nu vor mai putea să continue să lucreze secretari, redactori și traducători, 144 – pe transportul de călători, 119 - în agricultură.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.