JUBILEUL DE DIAMANT AL REGINEI ELISABETA A MARII BRITANII, SĂRBĂTORIT DIN FEBRUARIE PÎNĂ ÎN IUNIE

06.02.2012
Foto: adevarul.ro

Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii – 60 de ani de la urcarea pe tron – va fi sărbătorit din februarie pînă în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, anunţă Mediafax.


Festivităţile se vor desfăşura în crescendo pînă în iunie. Pe 20 martie, regina va consemna momentele importante din domnia sa într-un discurs solemn în Parlamentul Marii Britanii.

 

Principalele momente festive vor avea loc însă începînd cu 2 iunie, data încoronării reginei, timp de patru zile.


Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul Palatului Buckingham.

 

În ziua următoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, pînă la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ceva fi pavoazat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, orchestra BBC va oferi un concert în faţa palatului Buckingham.

 

Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul palatului Buckingham.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.