JUMĂTATE DIN REMITENŢELE DECLARATE ÎN CADRUL PARE 1+1 PROVIN DIN ITALIA

15.07.2011

Programul PARE 1+1, cel care oferă pentru fiecare leu câştigat legal peste hotare şi investit în RM încă un leu din partea statului, arată că 50% din remitenţele declarate în cadrul Programului provin de la lucrătorii migranţi din Italia, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.


Din Marea Britanie provin 12% din remitenţele declarate, câte 10% - din Portugalia şi Rusia, restul provenind din alte peste 20 de state precum Canada, Franţa, Spania, Israel, Irak, Coreea de Sud, Germania, Irlanda. Totodată, investiţiile din remitenţe sunt direcţionate în localităţile rurale din raioanele Anenii Noi, Briceni, Cahul, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Dubăsari, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Râşcani, Străşeni, Şoldăneşti, Ungheni, precum şi or. Chişinău.

 

Menţionăm că programul este destinat lucrătorilor emigranţi sau rudelor de gradul întâi ale acestora, care intenţionează să investească într-o afacere în faza de lansare ori dezvoltare. 50% din participanţii la Programul-pilot sunt foşti lucrători migranţi, care s-au întors în ţară cu intenţia de a lansa/dezvolta o afacere, 19% au copiii şi, respectiv, 19% au părinţii plecaţi din ţară, 12% vor investi resursele financiare câştigate în străinătate de soţii lor.

 

Amintim că Programul „PARE 1+1” pentru anii 2010-2012 a fost lansat oficial la 22 noiembrie 2010. Potrivit conducerii Ministerului Economiei, programul are drept obiectiv dezvoltarea afacerilor durabile cu impact atât economic cât şi social. Esenţa Programului este că pentru fiecare leu câştigat legal peste hotare şi investit în RM, statul mai acordă un leu sub formă de grant.

 

 

Sursa: unimedia.md

 


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.