KENYA ELIBEREAZĂ VIZE PRIN INTERNET

14.07.2015
 

În Kenya au fost introduse noi reguli de intrare în țară. Acum cetățenii țărilor care pentru vizitarea statelor din Africa de Est au nevoie de viză o vor perfecta prin intermediul internetului, și nu o vor primi la aeroport.

Anterior, viza pentru Kenya putea fi obținută la sosire – o atare posibilitate era oferită celor care zburau în Kenya prin aeroportul din Nairobi. Din 2 iulie, regulile s-au schimbat: acum întreaga procedură este mutată pe internet, iar pentru perfectarea actului permisiv este necesară înregistrarea pe portalul de stat ecitizen.go.ke.

 

Următorii pași după înregistrare includ alegerea tipului de viză, completarea cererii electronice și plata taxelor de viză. Solicitarea unei vize trebuie făcută în prealabil, perioada de examinare a cererilor durînd 2-7 zile lucrătoare. Confirmarea vizei va fi trimisă la adresa de email a solicitantului, aceasta va trebui imprimată și prezentată la controlul de frontieră.

Inovația va intra în vigoare la 1 septembrie. Înainte de această dată, în perioada de tranziție, viza kenyană poate fi obținută fie prin internet, fie la sosire.

 

Reamintim că informații despre obținerea vizelor la sosire și vizelor electronice ale diverselor state pot fi vizualizate la compartimentele respective ale portalului VIZA.md:

Regim simplificat de vize

Vize electronice

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.