LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE CU UE NU VA GENERA MIGRAȚIA ÎN MASĂ

26.03.2013

 

Liberalizarea regimului de vize cu UE nu va genera migrația în masă

Șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova (OIM), Antonio Polosa, consideră că "liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană nu va duce la migrarea în masă a cetățenilor Republicii Moldova". Potrivit "Infotag", această opinie el și-a expus-o luni la ședința Clubului de Presă cu genericul "Cum proiectele europene axate pe migrație ajuta moldovenii să-și găsească de lucru în propria lor țară". Ședința a fost organizată de către Delegația UE la Chișinău.

 

"Liberalizarea regimului de vize va facilita migrația circulară. Mai mult decît atît, liberalizarea nu prevede oportunități de angajare pentru cetățenii Republicii Moldova", a argumentat Polosa.

 

Potrivit șefului misiunii OIM în Moldova, "liberalizarea va permite cetățenilor care lucrează și trăiesc în statele membre ale UE să vină mai des acasă".

 

Mass-media britanică își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că mii de moldoveni pot migra și pretinde prestații sociale în Marea Britanie, "împovărînd" tot mai mult economia britanică, care și așa este în declin. Publicația The Daily Telegraph a scris că România, oferind cetățenie locuitorilor Republicii Moldova, a deschis "ușa din spate" în UE pentru sute de mii de imigranți din R.Moldova. "Toate acestea ar putea duce la o migrație în masă a moldovenilor în Marea Britanie", notează jurnaliștii britanici.

 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.