LISTA UNICĂ DE DOCUMENTE PENTRU O VIZĂ SCHENGEN, PUBLICATĂ PE SITE-UL CONSULAR AL MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE AL FEDERAȚIEI RUSE

15.01.2013
Foto: sreda-online.ru

Lista unică de documente pentru o viză Schengen, introdusă de statele-membre ale Uniunii Europene, a fost publicată luni pe portalul consular de informații al Ministerului rus de Externe la rubrica "Baza normativă".

 

Potrivit raportărilor anterioare, din 14 ianuarie 2013, toate oficiile consulare ale UE vor impune cerințe similare față de lista de documente ce trebuie depuse de cetățenii Federației Ruse pentru a obține o viză Schengen. Anterior, fiecare dintre țările Schengen prezenta propriile cerințe.

 

De acum înainte, turiștii adulți din Federația Rusă, care intenționează să plece în orice țară Schengen, pe lîngă cererea de viză (aceeași pentru toate țările UE), pașaport, valabil pentru cel puțin trei luni de la data prevăzută de plecare din spațiul Schengen, fotografii, asigurare medicală la o sumă de cel puțin 30.000 de euro, precum și copiile paginilor pașaportului de uz intern, care conțin date biografice, nota privind eliberarea pașapoartelor străine, situația familială și înregistrarea în Federația Rusă, vor trebui, de asemenea, să ofere dovada reședinței și a itinerarului.

 

În listă se menționează că, în calitate de cea din urmă, poate fi prezentată dovada rezervării călătoriei, biletul retur sau "o expunere scrisă a călătoriei planificate". În plus, pentru a obține o viză Schengen, solicitantul trebuie să prezinte dovada deținerii unui loc de muncă în Federația Rusă (cu informații privind salariul) sau alte documente care dovedesc situația financiară și intenția de a se întoarce în patrie.

 

Pe lîngă acestea, au fost publicate noile liste de documente pentru o viză Schengen pentru cetățenii ruși care pleacă în călătorie cu scopul angajării în cîmpul muncii, de exemplu, jurnaliști și întreprinzători individuali.

 

Sursa: ria.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.