LOCUITORII MOLDOVEI NU VOR MAI AVEA POSIBILITATE SĂ AJUNGĂ LA ILICIOVSK

19.02.2016
Locuitorii Moldovei nu vor mai avea posibilitate să ajungă la Iliciovsk
 

Orașul Iliciovsk, situat în apropierea Odesei, bine cunoscut multor locuitori ai Moldovei ca destinație de vacanță pe litoral, se va numi de acum înainte Cernomorsk, imediat ce a intrat în vigoare rezoluția corespunzătoare a Radei Supreme, adoptată în cadrul procesului "decomunizării".

 

Documentul a fost făcut public, în ajun, de către ziarul Parlamentului "Golos Ucrainî". Denumiri noi au primit orașele, satele și districtele a 17 regiuni ale Ucrainei.

 

În special, orașul Artiomovsk din regiunea Donețk a fost redenumit − Bahmut, Djerzinsk − Torețk, Krasnîi Liman − Liman. În regiunea Poltava orașul Krasnozavodsk a devenit Zavodskoie.

 

Potrivit documentului, au fost redenumite localități în regiunile: Vinița, Dnipropetrovsk, Donețk, Jitomir, Transcarpatia, Zaporizhia, Kiev, Kirovohrad, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Kiev, Ternopil, Kharkiv, Kherson, Cherkasy și Chernihiv.

 

În luna mai 2015, în Ucraina a intrat în vigoare, legea adoptată de Rada Supremă, privind condamnarea regimurilor comunist și nazist, care interzice propaganda simbolurilor sovietice. Aceasta presupune, în special, redenumirea orașelor și străzilor care poartă numele oamenilor de stat sovietici.

 

Institutul ucrainean al Memoriei Naționale, la rîndul său, a publicat lista, care include 520 de figuri istorice, activitatea cărora cade sub incidența legii "cu privire la decomunizare" și, de aceea, numele lor trebuie să dispară din denumirile geografice. Potrivit datelor Institutului, pînă la sfîrșitul lunii noiembrie 2016 ar trebui să fie redenumite mai mult de 940 de localități.

Sursa: sputnik.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.