MAEIE EXPLICĂ MOTIVELE BLOCĂRII UNIONIȘTILOR LA FRONTIERĂ

29.08.2018
 

Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat la cazul unioniștilor români blocați timp de o zi la frontiera cu Republica Moldova.

 

Într-o declarație de presă, autoritățile precizează că autoritățile regretă acest incident și explică ce a determinat îngrădirea accesului pentru cetățenii români. Acțiunile unioniștilor la frontiera cu Moldova sînt o provocare – declarație „Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene regretă situația creată zilele trecute la frontiera dintre Republica Moldova și România, în urma căreia un grup de cetățeni români au intrat cu întîrziere în țara noastră. Este un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni”, se arată în declarația MAEIE. Totodată, instituția subliniază că nu există niciun motiv pentru a îngrădi sau limita accesul în Republica Moldova al cetățenilor din România.

 

„MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărîre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor”, se mai arată în declarație.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.