MIGRANȚII MOLDOVENI CER REDESCHIDEREA UNUI OFICIU CONSULAR LA BOLOGNA

13.03.2014
Foto: gov.md

,,Ecoul,, deciziei Guvernului de a închide Consulatul General al Republicii Moldova la Bolognai (VIDEO) nu s-a lăsat mult așteptat.

 

Necesitatea redeschiderii unui oficiu consular la Bologna a fost unul din mesajele formulate de către reprezentanții diasporei moldovenești de la Bologna în cadrul discuțiilor purtate cu Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, aflat într-o vizită de lucru în acestă regiune (6 martie 2014).

 

,,Deschiderea unui oficiu consular la Bologna este una din problemele care ar necesita atenția politicienilor moldoveni. Potrivit datelor oficiale, în orașul Bologna sînt 27000 moldoveni, iar prin suburbiile orașului s-au identificat un număr de peste 9000, aceste rezultate demonstrează un număr masiv de moldoveni privați de serviciile consulare, care sînt nevoiți să se adreseze în prezent la consulatul din Milano.,,

 

Reamintim că consulatul de la Bologna a fost unul din cele mai solicitate consulate ale Republicii Moldova din străinătate (22 828 de servicii consulare prestate pe parcursul anului 2012), fiind inaugurat în anul 2008. Activitatea acestuia a fost sistată la finele anului 2013.

 

Sursa: moldova.diaspora.md

Anonymous
consulat

si mi se pare foarte normal sa fim nemultumiti de inchiderea consulatului de la Bologna.La noi toate merg cu fundul in sus...cel mai solicitat consulat a fost inchis ...exact ca la moldoveni.cum naiba sa nu faca vecinii bancuri cu moldoveni daca noi suntem prosti ...

24 Mar 2014- 01:00 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.