MIGRANȚII MOLDOVENI VOR FI SCUTIȚI DE EXAMENUL OBLIGATORIU LA LIMBA RUSĂ

08.09.2016
Migranții moldoveni vor fi scutiți de examenul obligatoriu la limba rusă
 

La Ministerul Învățământului și Științei din Federația Rusă este pregătit un nou proiect de lege, care trebuie să stabilească o procedură unică a examenului complet de testare a cunoștințelor la limba rusă, istoria Rusiei și a elementelor de bază ale legislației ruse pentru străinii, care doresc să trăiască și să lucreze în Federația Rusă.

 

A fost auzită și vocea acelora care au solicitat eliberarea de testarea obligatorie a cetățenilor din Belarus, pentru care limba rusă e a doua limbă maternă. Împreună cu belarușii de examenul obligatoriu vor putea fi eliberați, în curînd, lucrătorii migranți din țările în care limba rusă are un statut special: Kazahstan, Kîrgîzstan și Moldova.

 

„Anularea testării obligatorii se va răsfrînge în mod pozitiv nu numai asupra dezvoltării relațiilor economice dintre țările noastre, dar, de asemenea, va elimina barierele inutile - a declarat directorul Centrului Didactico-lingvistic, testări lingvistice și de facilitare a politicii de migrație a Institutului Limbii Ruse «A.S.Pușkin»Oleg Radcenko. - Nu este corect ca oameni care cunosc limba rusă ca pe cea maternă să fie impuși să dovedească acest lucru fiind supuși examenelor”.

 

Vă reamintim că examenul complet a devenit obligatoriu pentru migranți începînd cu 1 ianuarie 2015. Deja mai mult de 2,5 milioane de oameni au trecut cu succes această probă, dar s-a dovedit că sistemul nu este ideal.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.