MOLDOVA, PE LOCUL DOI DUPĂ NUMĂRUL CETĂŢENILOR RUŞI

25.08.2016
Foto: viza.md

Moldova ocupă locul doi după numărul de cetăţeni ruşi cu drept de vot care locuiesc în afara Federaţiei Ruse.


Potrivit ziarului rus "Известия", acest fapt rezultă din datele oficiale ale Comisiei Electorale Centrale a FR, pregătite pentru alegerile din 18 septembrie în Duma de Stat.

 


Potrivit datelor, cel mai mare număr al alegătorilor ruşi este înregistrat în Germania – 512 292. În Republica Moldova numărul acestora este de 183 194, în Israel – circa 150 de mii. Urmează Estonia – circa 120 de mii, şi SUA – peste 100 de mii.

 


Totodată, în fostele republici sovietice aflate în vecinătate cu FR – Belarus, Ucraina, Kazahstan şi Georgia – au fost înregistraţi mai puţin de 100 de mii de alegători ruşi în fiecare ţară.

 


Majoritatea cetăţenilor ruşi înregistraţi în Republica Moldova locuiesc pe malul stîng al Nistrului. Din acest motiv, în Transnistria vor fi deschise 22 de secţii de votare, în timp ce pe malul drept – doar trei secţii.

 


CEC a Federaţiei Ruse menţionează că majoritatea cetăţenilor din străinătate sînt pregătiţi pentru alegeri. În special, CEC urmează doar să soluţioneze problema privind securitatea la secţiile de votare din Ucraina şi Siria.

 


Comisia Electorală Centrală a Federaţiei Ruse, de asemenea, a împărţit în care regiuni vor fi transmise buletinele de vot ale alegătorilor ruşi care au votat în afara ţării. Astfel, datele acumulate în Moldova vor fi calculate în regiunile Smolensk, Voronej, Irkutsk, Kaliningrad, Saratov şi Lipeţk.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.