MOLDOVENII ÎȘI VOR PERFECTA DOCUMENTE RUSEȘTI ÎN 15 MINUTE

15.11.2016
Moldovenii își vor perfecta documente rusești în 15 minute
 

Cetățenii străini în curînd nu vor mai trebui să stea la cozi la birourile de migrație pentru perfectarea documentelor, a anunțat ministrul rus al Afacerilor Interne, Vladimir Kolokolțev.

 

„Am solicitat (șefilor regionali ai birourilor de migrație – n.red.) să elimine cozile și să reducă timpul de acordare a serviciilor pînă la 15 minute și i-am atenționat asupra responsabilității personale.

 

Acest lucru ar trebui să se facă cît mai curînd posibil, nu avem timp de pierdut”, a menționat Kolokolțev într-un interviu publicat joi în ziarul „Scut și sabie” («Щит и меч»).

 

Ministrul a remarcat că, după transferul de către Ministerul Afacerilor Interne a funcțiilor Serviciului Federal de Migrație, „asigurarea siguranței migraționale a devenit unul dintre principalele obiective ale organelor de interne”.

 

„Cel mai important lucru acum este de a menține continuitatea furnizării serviciilor publice cetățenilor în acest domeniu. La atribuțiile organelor de interne s-a adăugat prestarea a 18 noi tipuri de servicii publice solicitate masiv de populație. Anual, parvin circa 100 de milioane de cereri referitoare la acordarea acestor servicii”, a precizat Kolokolțev.

 

Potrivit lui, complicațiile perioadei de tranziție ce au loc în interiorul instituției nu trebuie să afecteze termenele și calitatea serviciilor publice. „Această direcție este extrem de importantă. Doar în țara noastră, în fiecare an, vin peste 17 milioane de cetățeni străini și apatrizi”, a declarat ministrul de interne.

 

La începutul lunii aprilie, președintele rus, Vladimir Putin, a resubordonat  Serviciul Federal de Migrație Ministerului Afacerilor Interne.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.