MOLDOVENII ÎN CAPCANA SIRIANĂ

21.08.2012
Foto:  gandul.info

În Siria cuprinsă de flăcările războiului nu ajung alimente și apă. Mii de oamenii fug din Siria, în timp ce unii cetățeni ai Republicii Moldova, nimeriți în capcana siriană, deși își doresc mult, nu se pot întoarce acasă, relatează pan.md.

 

"Avem război! Peste tot explozii și focuri de armă. Este imposibil să zbori din țară. Moldova propune să trecem în Turcia, dar să ajungi încolo este imposibil. Ce-i de făcut? Dați-mi un sfat! ". Acest apel de ajutor a fost plasat pe o rețea de socializare de către Elena Colibaba, cetățeana Republicii Moldova, care trăiește în Damasc - capitala Siriei.

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), încă anul trecut a recomandat insistent compatrioților noștri să părăsească teritoriul Siriei.

 

MAEIE ca urmare a negocierilor cu Ankara, a convenit că cetățenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea de a ieși din Siria tranzitînd Turcia. Ministerul moldovean de Externe a lansat informația că compatrioții noștri care trăiesc în Siria, pot conta pe sprijinul misiunilor diplomatice ale R. Moldova în Turcia. Ministerul a atras atenția asupra necesității de a avea cu sine un minim de documente.

 

"Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, este la curent cu evenimentele din Siria. Astăzi cetățenilor Moldovei li se propune să zboare, să meargă în Turcia, fără să știe măcar că este imposibil, pentru că nicio persoană nu ar pune pe sine și familia sa în pericol. A merge cu mașina este imposibil, se dau lupte peste tot, iar avioanele nu zboară spre Turcia, "- a scris Elena.

 

Ea s-a adresat după ajutor la Ambasada Ucrainei. "Ucrainenii își evacuează cetățenii cu aeronavele Ministerului pentru Stări Excepționale. Pe moldoveni nu vor să îi ia, Rusiei cu atît mai mult nu-i pasă de noi. Țara noastră doar un singur avion să fi trimis. O mulțime de fete de-ale noastre trăiesc aici. Dar nici ambasadă sau consulat al Republicii Moldova nu este. Nu ai de la cine cere ajutor. S-a văzut imediat cît de îngrijorată este Moldova pentru cetățenii săi din Siria, "- a scris Elena pe una din rețelele sociale.

 

Ea consideră că în această țară cuprinsă de razboi cetățeni moldoveni nu sînt mai puțini decît ucraineni.


Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.