MOLDOVENII CARE INTRĂ PE TERITORIUL RUSIEI VOR FI OBLIGAŢI SĂ PLĂTEASCĂ O TAXĂ SPECIALĂ

16.06.2014
Foto: voxpublica.md

În Duma de Stat a Federației Ruse a fost propus un proiect de lege care îi va obliga pe cetățenii străini care intră în Rusia fără viză să plătească o taxă specială.

 

Documentul, prezentat spre examinare Parlamentului Rusiei, presupune introducerea unei noi taxe pentru străinii, care intră pe teritoriul Rusiei, în cadrul unui regim fără vize. După cum este menționat în nota informativă la proiectul de lege, "introducerea  taxei este cauzată de tendinţa de a reduce cheltuielile bugetare pentru expulzarea cetățenilor străini sau apatrizilor, fie că e vorba de deportare, fie de expulzare administrativă".

 

Veniturile provenite din acestetaxe vor fi transferate în bugetul Federației Ruse, iar apoi vor fi redirecţionate pentru deportarea străinilor, care au încălcat legislaţia de imigrare sau alte acte legislative. Inovarea este necesară, avîndu-se în vedere fluxurile migratorii mari în Rusia din țările cu regim fără vize.

În cazul în caretaxa nu va fi achitată, străinului i-ar putea fi interzisă intrarea în Rusia. Mărimea taxei și normele de colectare ale acesteia vor fi stabilite de Guvernul Federației Ruse.

 

Reamintim că conform declarațiilor oficialităților FR, la sfîrșitul lunii mai 2014, în Rusia, se aflau 582 000 de cetăţeni ai Moldovei. În anul 2014 din Republica Moldova în Federaţia Rusă au plecat 331 000 de oameni.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.