NEGOCIERILE PRIVIND SEMNAREA ACORDULUI DE SECURITATE SOCIALĂ A MOLDOVENILOR DIN ITALIA VOR CONTINUA LA ROMA

27.03.2015
Negocierile privind semnarea acordului de securitate socială a moldovenilor din Italia vor continua la Roma
Foto: viza.md

Recent, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova.


Agenda discuțiilor a inclus și subiectul semnării acordului bilateral de securitate socială pentru protejarea drepturilor sociale ale cetățenilor ambelor state.


Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei își dorește semnarea și ratificarea Acordului pînă în toamna anului 2015. „Este foarte importantă pentru R. Moldova continuarea negocierilor și colaborarea bilaterală cît mai bună. Securitatea socială a cetățenilor este una primordială, iar noi ne dorim ca muncitorii moldoveni să fie protejați și în Italia.”


La rîndul său, Ambasadorul a menționat că partea italiană este deschisă pentru discuție și colaborare, afirmînd că ar fi de dorit ca următoarele runde de negocieri să aibă loc în Italia.


Partea moldavă a venit cu propunerea de a organiza o nouă rundă de consultări moldo-italiene în una din următoarele perioade: 6-7 mai, 12-13 mai sau 17-18 iunie 2015, la opțiunea părții italiene.


Reamintim că mai mult de 10 ani, Italia nu a dat curs solicitărilor autorităţilor străine de a semna astfel de acorduri blocînd negocierile la subiect cu China, Japonia, Algeria şi Maroc.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.