PLATON: „CĂUTÎND BINELE ALTORA, ÎL GĂSIM PE AL NOSTRU”

07.02.2016
Platon: „Căutînd binele altora, îl găsim pe al nostru”
 

Miercuri, 3 februarie 2016, membrii Mișcării de Tineret Voievod și YMCA din Republica Moldova, Igor Sîrbu și Veaceslav Tatar, au fost în vizită la domnul Victor Batacico, om cu o vîrstă înaintată, fără picioare. Un voluntar al organizației noastre trecea strada pe o placă de skateboard și mai nu s-a izbit de dumnealui.

 

Acesta se confruntă cu problema invalidității de mai mulți ani. Anul trecut cinevai-a furat căruciorul cu care se deplasa şi a rămas fără ajutor. Victor nu cerșește, iese în stradă pentru a fi alături de oameni, este interesat de tot ce se petrece în jurul casei sale. Chiar a impresionat voluntarii că nu a vrut să primească bani de la ei. Am hotărît să-l ajutăm cu lucruri necesare pentru casă.

 

Mulțumim organizației "Unanimity", în special, Dlui Nicolai Ivanov pentru implicare, căruciorul a fost donat de D-lui.

 

Ne propunem să-l susținem și în continuare pe acest om cu produse alimentare și obiecte elementare, de care nu dispune și pe care nu și le poate permite. Cu părere de rău, domnul Victor face parte din acei mulți care au pensie de invaliditate mică, care nu-și permit nici măcar să-și procure careva din medicamentele necesare și nici produse alimentare suficiente. Soția lui însă îi este alături, avînd și ea o pensie mică, care nu ajunge nici aceasta, practic, pentru nimic.

 

Îi îndemnăm pe toți oamenii de bună credință sa-l ajute pe domnul Victor Batacico, la moment are nevoie stringentă de: prosoape curate, haine, praf de spălat, produse alimentare.

 

Lumea celor săraci pare foarte îndepărtată de a noastră, dar din diverse motive este mai aproape, decît credem. Pentru oricine dintre noi, pierderea unui loc de muncă, abuzurile, abandonul, bolile cronice, decesul soţiei / soţului sau îngrijirea unui copil bolnav poate fi un moment de cumpănă. Acestea sînt tragediile, pe care oamenii săraci le îndură. Ce putem să facem pentru ei? Uneori şi un lucru mărunt poate cîntări mult.

 

Informații la telefonul: 069583856 (Veaceslav Tatar)

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.