POSIBILITĂȚI PENTRU STUDII DE MASTERAT ŞI DOCTORAT ÎN ESTONIA

22.02.2013
Foto: blogspot.net

Studenții din Republica Moldova pot aplica pentru studii în Republica Estonia în domeniul învăţămîntului superior pentru anul academic 2013-2014.


Bursele se vor oferi studenţilor din toate domeniile de studii. Acestea sînt destinate cercetătorilor sau a studenţilor pentru schimb de studii. Prin urmare, studenţii trebuie să fie înmatriculați într-o instituţie de învățămînt din Republica Moldova la momentul depunerii cererii. Bursa lunară acordată studenţilor de master va constitui 288 de euro, pentru doctoranzi – 385.


Studenţii vor acoprei doar cheltuielile de călătorie tur/retur. Bursa este destinată să acopere cheltuielile de sejur (inclusiv cazarea) pentru o singură persoană. Nu este prevăzut sprijin financiar suplimentar pentru membrii însoţitori ai familiei. Bursă nu poate fi cumulată cu un alt grant sau burse care acoperă aceleaşi cheltuieli.


Persoanele interesate urmează să conctaze universităţile dorite solicitînd o invitaţie de la facultatea aleasă. De asemenea, este necesară indicarea aplicării pentru master sau doctorat în baza acordului bilateral de colaborarea în domeniul educaţiei, ştiinţei şi culturii, semnat în 2011, dintre Republica Moldova și Republica Estonia. Schimbul de studenți prevăzut de acord nu presupune examene de admitere.


Documentele necesare aplicării: formă specială de aplicare (disponibilă pe http://www.studyinestonia.ee/), CV, scrisoare de recomandare, plan de studiu sau de cercetare detaliat, certificat de student al universităţii în care studiază, diploma de studii, tabelul notelor ultimelor două semestre (dacă este pentru schimb de studii), scrisoarea de invitaţie a universităţii din Estonia, certificat al nivelului de cunoaştere a limbii engleze. Documentele se prezintă la Ambasada Republicii Moldova la Tallinn, apoi se expediază la Fundaţia „Archimedes”, care va selecta 10 studenţi. Data limită de prezentare a dosarelor - 1 mai curent.


Pentru detalii vizualizați pagina web a Ministerului Educaţiei şi Cercetării din Republica Estonia : http://www.studyinestonia.ee/, precum și site-ul Ambasadei Republicii Moldova; Adresa: 10116, or. Tallinn, str. Tatari 20, oficiile 9-10, Tel.: (+372)64 20 203, Fax:(+372)64 20 204, e-mail: tallinn@mfa.md.
 

Sursaestonia.mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.