Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

PRECIZĂRI REFERITOARE LA TRANZITAREA ROMÂNIEI CU «PAȘAPORT ALB»

11.04.2017
Precizări referitoare la tranzitarea României cu «pașaport alb»
 

Viza.md oferă precizări suplimentare în legătură cu recenta publicație ce se referă la regimul de tranzitare a teritoriului României, în baza titlului de călătorie moldovenesc («pașaportului alb»).


Prin urmare, traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza vizei se referă doar la cetățenii Republicii Moldova, care revin în Patrie utilizînd titlul de călătorie moldovenesc («pașaportul alb» – «pașaportul temporar») în loc de pașaportul biometric. Astfel, înainte de plecare spre Republica Moldova, cetățenii care vor călători în baza titlului de călătorie urmează să aplice pentru viza de tranzit românească, adresîndu-se la cea mai apropiată Ambasadă sau Consulat al României.


Prevederea în cauză nu se referă la moldovenii, care dețin permise de şedere valabile, emise de statele membre ale Uniunii Europene, care la întoarcere în Republica Moldova utilizează titlul de călătorie. Cu atît mai mult, această condiție nu se referă la deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești.


Totodată, viza.md reamintește că:


- titlul de călătorie («pașaportul alb») este un document de călătorie provizoriu, eliberat pentru o singură călătorie spre Republica Moldova.
- titlul de călătorie li se eliberează cetăţenilor Republicii Moldova care se află în străinătate şi nu posedă un document de călătorie valabil pentru revenirea în Republica Moldova;
- titlu de călătorie se eliberează de către Serviciile consulare moldovenești. Acest document nu-i scutește pe moldovenii care își pierd intenționat pașaportul de consecințele unei șederi nereglementare în străinătate, precum sînt: interdicțiile de intrare și amenzile.
 

Publică un comentariu nou