PROPUNEREA RUSIEI: IMIGRANȚII SĂ FIE STRĂMUTAȚI CU TRAIUL ÎN ZONELE DE FRONTIERĂ

04.07.2017
Propunerea Rusiei: imigranții să fie strămutați cu traiul în zonele de frontieră
 

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei propune ca imigranții să fie strămutați cu traiul în zonele de frontieră, unde forța de muncă este deficitară.

 

În anii 2012-2016 în Federația Rusă, marea majoritate a imigranților se deplasează între regiuni (88%) și doar 12% au venit din țări străine. Unul dintre principalele obiective ale documentului - direcționarea fluxurilor de imigrație către Orientul Îndepărtat.


Ministerul Afacerilor Interne a elaborat Conceptul politicii de imigrație pentru anii 2018-2020. În afară de Ministerul Afacerilor Interne pretinde să execute această funcție Agenția Federală pentru Naționalități.


Autorii conceptului contează pe o abordare specială a diferitelor categorii de populație, spre exemplu, ei propun să intensifice „imigrația studențească și academică“ și să abordeze diferențiat imigranții din țările „cu o situație politică instabilă“.

 

Suma de bani destinată cetățenilor Rusiei este planificat să fie majorată pînă la 1 milion de ruble.

 

Studenților le va fi mai simplu să obțină permis pentru ședere temporară, permis de ședere și cetățenia FR. A fost luată decizia de strămutare în Extremul Orient și a imigranților de muncă interni. Ce modificări concrete sînt planificate de a fi introduse în concepție nu este specificat.

 

De asemenea, vor fi organizate centre de informare și asistență juridică, cursuri de studiere a limbii ruse, istoriei și culturii FR, va apare un canal TV special.

 

O sursă „Kommersant“, apropiată de administrația prezidențială, povestește despre planurile sale de a reface din nou Serviciul de Migrație:

 

„În cazul în care Serviciul Federal de Migrație (SFM) al lui Constantin Romodanovski, o instituție cu un asemenea potențial de mare nu a făcut față fluxurilor de migrație, Agenția Federală pentru Naționalități nici atît nu va reuși, iar Ministerul Afacerilor Interne este o instituție a organelor de forță, aceasta avînd alte responsabilități“.

 

Totodată, nu a fost luată încă decizia care agenție va fi responsabilă de problemele de adaptare ale imigranților.


„Creșterea demografică a populației în regiunea dată este imposibilă, iar populația poate crește numai grație imigranților“, a menționat șefa Centrului Dificultăților Socio-economice ale Populației Olga Vorobiov.


Sursa: gursesintour.com
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.