REGIM FĂRĂ VIZE CU IRANUL

08.12.2016
Regim fără vize cu Iranul
 

Deținătorii pașapoartelor rusești vor putea intra în Iran fără vize. Iranul și Rusia pregătesc un acord privind eliminarea vizelor pentru turiștii organizaţi.


Ministerele de Externe ale celor două țări întreprind eforturi pentru simplificarea regimului de vize pentru turiști, despre acest lucru a comunicat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.


"Acesta a fost unul dintre principalele subiecte dezbătute pe 21-22 noiembrie a acestui an la Teheran în cadrul consultaţiilor pe probleme consulare la nivelul șefilor departamentelor de profil. Rezultatele acestora permit ca părţile să conteze, în viitorul apropiat, pe semnarea acordul interguvernamental cu privire la călătoriile în grup ale turiștilor fără vize, pentru cetățenii ambelor țări. În timpul consultărilor s-a reușit aprobarea textului proiectului corespunzător pe articole. Ne propunem ca în următoarele două-trei luni să definitivăm documentul cu autoritățile ruse ca să intre în vigoare decizia Guvernului cu privire la această problemă", a spus diplomatul în comunicatul său.


Vă reamintim că în luna februarie a acestui an a intrat deja în vigoare Acordului ruso-iranian privind simplificarea condițiilor de călătoriile reciproce ale cetățenilor, ceea ce a dus la o creștere de circa două ori a numărului de originari din Iran, care vizitează Rusia în scopuri turistice și de afaceri. Noul document va contribui, de asemenea, la dezvoltarea turismului între cele două țări.


Condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova le puteți găsi aici.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.