RESTITUIREA TAXEI CONSULARE MOLDOVENEȘTI. AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROCEDURA DE RESTITUIRE A ACESTEIA

07.08.2013
Foto: viza.md

Cetățenii moldoveni, cărora nu le-a fost prestat sau nu a putut fi prestat serviciul consular moldovenesc, dar şi acei, care au achitat taxa consulară fără vreu-un temei justificat sau acei care au plătit-o din motivul interpretării greşite a legii, au dreptul să solicite restituirea taxei consulare.


De asemenea, în cazul în care a fost efectuată o plată majorată nejustificat, se restituie doar diferenţa dintre suma încasată şi taxa reală, ce urma să fie achitată.


Cererea privind restituirea taxei consulare poate fi depusă la Direcția Generală Afaceri Consulare, Ambasadă sau oficiul consular al Republicii Moldova într-un termen maxim de un an de zile de la data achitării taxei.


Decizia privind restituirea taxei consulare sau privind respingerea cererii se prezintă cetățenilor în formă scrisă, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii.


Portalaul viza.md amintește că taxa consulară este plata efectuată la bugetul de stat de către cetăţeni pentru serviciile consulare prestate de Direcția Generală Afaceri Consulare a Ministerului de Afacerilor Externe şi Integrare Europeană, de misiunile diplomatice, inclusiv de reprezentanţele permanente de pe lîngă organismele internaţionale și de oficiile consulare ale Republicii Moldova.


Achitarea serviciilor se efectuează, în exclusivitate, în contul MAEIE, Ambasadei sau oficiului consular și se încasează anticipat pînă la efectuarea acţiunii consulare.


Dovada achitării taxei consulare se face prin prezentarea bonului bancar.


Nu se acceptă plata taxelor în numerar.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.