REZULTATELE TÎRGULUI ON-LINE AL LOCURILOR DE MUNCĂ

30.12.2013
Foto: anofm.md

Între5 și 11 decembrie 2013 s-a desfășurat prima ediție a Tîrgului on-line al locurilor de muncă din Republica Moldova sub genericul “Locuri de muncă în Moldova”. La această primă ediție au participat 19 companii cu peste 160 de locuri vacante, cu condiții avantajoase de muncă și 5 autorități publice centrale, cu 23 funcții vacante.

 

Timp de șapte zile platforma www.e-angajare.md a oferit șansa, atît cetățenilor noștri, aflați peste hotare cît și celor de acasă, să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor și să aplice direct pentru postul ales. Această platformă a facilitat întîlnirea dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și companiile angajatoare, oferind transparență procesului de recrutare și aducînd ambelor părți implicate beneficiile comunicării directe.

 

Locurile de muncă expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare pînă la 11 decembrie, inclusiv, și s-au referit la domeniile tehnologiilor informaționale, telecomunicațiilor, industriei prelucrătoare, sănătății și asistenței medicale, activităților financiare, comerțului, serviciilor de transport, administrare publică etc.

Tîrgul on-line al locurilor de muncă a interesat circa 3000 de vizitatori din 35 de țări printre care s-au numărat: Italia, Franța, Germania, Grecia, Spania, Canada, SUA, Austria, Norvegia, Suedia, Portugalia, Turcia, Israel, China, Polonia etc.

 

Circa 100 de persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind pentru specialitățile expert în creditare, inginer-programator și programator TI, tehnician, operator și consilier (serviciul clientelă și suport tehnic), manager și consultant vînzări, contabil, merceolog, agent comerț, farmacist, manager relații cu publicul, manager resurse umane, specialist serviciul public etc.

 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă își propune să organizeze periodic pe platforma www.e-angajare.md asemenea evenimente de recrutare pentru diferite grupuri țintă de beneficiari și cu participarea angajatorilor din diferite sfere de activitate. Tîrgurile vor contribui la corelarea cererii cu oferta și la îmbunătățirea transparenței pe piața forței de muncă din RM. Totodată vor fi și un bun canal de informare pentru conaționalii noștri care, departe de casă, nu cunosc situația actuală despre angajatori. În acest sens angajatorii au posibilitatea să vină cu informații relevante despre companie și/sau prezentare video on-line în cadrul unui tîrg pentru a-și promova locurile vacante și condițiile de muncă.

 

Tîrgul on-line al locurilor de muncă a fost organizat de Agenția Națională în colaborare cu echipa proiectului UE ”Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”, implementat de Serviciul Public Suedez de Angajare.

Sursa: anofm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.