RUDELE VICTIMELOR ACCIDENTULUI RUTIER DIN ROMÂNIA URMEAZĂ SĂ APELEZE LA CONSULAT

11.10.2016
 

Un accident tragic a avut loc în localitatea Comarna, România, marți la amiază, scrie Ziarul de Iași. Un microbuz Mercedes Sprinter care venea din Moldova spre Italia s-a răsturnat într-u șanț. Potrivit primelor informații, șase persoane au fost rănite, iar una a decedat.

 

Porțiunea de drum pe care s-a produs accidentul nu este reabilitată, iar primele informații relevă că asfaltul ar fi fost umed de la ploaie.

După o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara carosabilului, răsturnându-se pe câmp. Polițiști verifică bagajele care sunt împrăștiate pentru a stabili identitatea victimelor transportate la spital.

 

Potrivit medicilor ajunși la fața locului, cel puțin o persoană și-ar fi pierdut viața.

 

Vă reamintim că pentru a le fi acordată asistență și pentru a primi informațiile corespunzătoare referitor la victimele accidentului rutier, rudele trebuie să se adreseze la Consulatul Moldovei sau la Departamentul Consular al MAEIE al Republicii Moldova.

 

Rudele de gradul I a persoanelor decedate în urma accidentului pot beneficia de un sprijin material din partea statului pentru a acoperi cheltuielile la transportarea defunctului.

 

Pentru aceasta, este necesar ca rudele să depună o cerere la filialele Fondului Republican de Susținere a Populației din raioanele țării sau municipiile Bălți și Chișinău. Cererea urmează să fie însoțită de un act deces (certificat de deces) eliberate în străinătate, confirmat (transcris) în Republica Moldova. De asemenea, este rudele vor prezenta documentul care confirmă cheltuielile pe care le-au suportat pentru repatrierea corpului.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.