RUSIA VA ANULA COTELE PENTRU LUCRĂTORII MIGRANȚI DIN MOLDOVA

31.03.2014
Foto: eurasianews.md

Oamenii de afaceri din Rusia vor putea să angajeze lucrători în baza unui permis de lucru (patentă). Aceasta este decizia Comisiei privind politica în domeniul migrației care a avut loc săptămîna trecută sub conducerea primului-viceprim-ministru rus Igor Șuvalov. Oficialii au susținut eliminarea sistemului cotelor pentru ocuparea cîmpului forței de muncă pentru migranți, comunică ziarul "Izvestia".

 

Comisia a adoptat amendamentele la proiectul de lege, în conformitate cu care va putea angaja migranți la muncă, în baza unui permis de lucru (patentă). Documentul a fost elaborat de către Serviciul Federal de Migrație (SFM) și conţine amendamente la legea "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă". Conform acestor modificări operate, organizațiile și întreprinzătorii individuali vor putea să angajeze migranţi în baza permiselor de muncă (patente), care erau emise anterior numai pentru angajarea în cîmpul muncii la persoane fizice, din anul 2010.

 

Cotele pentru "gasterbaiteri" din țările cu care Rusia are regim fără de vize au fost introduse în 2007. Potrivit SFM, ponderea străinilor din țările cu regim fără de viză printre lucrătorii străini în Rusia constituie aproximativ 80%. Dintre aceștia fac parte cetățeni ai: Republicii Moldova, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Azerbaidjan etc.

 

Reamintim că portalul VIZA.md a lansat un sondaj la subiectul introducerii de către Rusia a regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova. Aşadar, Vă invităm să participați la sondajul menționat, care este disponibil AICI.

 

Sursa:  mn.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.