SPANIA SE PREGĂTEȘTE SĂ PUNĂ CAPĂT CRIZEI BANCARE

21.08.2012
Foto:  vestofonance.ru

Spania, al cărui sistem financiar nu încetează să solicite tratament urgent, tot mai mult se apropie de primele acțiuni reale de salvare a sectorului.

 

În zilele următoare, guvernul țării va organiza o reuniune specială, principalul subiect al căreia va fi crearea unui fond special de salvare a sectorului bancar. Așa-numita "bancă rea", despre care au vorbit în mod repetat autoritățile și analiștii financiari, urmează a fi creat în viitorul apropiat. Ședință cabinetului de miniștri va avea loc joi, 24 august.

 

Între timp, cît miniștrii se pregătesc pentru cea mai importantă consfătuire din ultimul an, devin cunoscute detaliile viitorului acord guvernamental privind sprijinirea sectorului financiar. În special, în mass-media s-au scurs informații precum că fondul de salvare a băncilor va acumula active neprioritare ale companiilor, înstrăinîndu-le complet de la organismele salvate.

 

Această informație a fost emisă de către ministrul de finanțe al Spaniei, Luis de Guindos. În afară de premier, acest lucru a fost confirmat și de alți oficiali de rang înalt din Spania, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Astfel, instituțiile financiare, pe de o parte, vor primi bani de la fondul de stabilizare european, pe de altă parte, vor elimina din balanță clauzele nedorite.

 

O caracteristică importantă a programului de salvare, potrivit lui Guindos, va fi faptul că toate băncile care intenționează să ia parte la programul de asistență din partea Bruxelles-ului, vor fi obligate să transfere activele sale neprioritare în "banca rea", indiferent dacă doresc sau nu.


Sursa: vestifinance.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.