SUEDIA ESTE CEL MAI FIDEL INVESTITOR PENTRU R. MOLDOVA

24.10.2012
Foto: mediafax.ro

Suedia este cel mai fidel investitor pentru Republica Moldova. Aprecierea a fost făcută de către prim-ministrul Vlad Filat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute în comun cu Ministrul de Comerţ al Suediei, Ewa Bjorling. Oficialul suedez se află într-o vizită la Chişinău împreună cu mai mulţi oameni de afaceri.
 
Discuţiile purtate de cele două părţi în cadrul întîlnirii de astăzi, pe lîngă aspectul de integrare europeană, au vizat in principal cele de dezvoltare şi colaborare în domeniul comercial-economic.


La Chişinău oficialul suedez se află împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri. Potrivit ministrului, o parte din ei deţin companii importante în ţară, pentru alţii piaţa autohtonă manisfestă un interes sporit. În ambele cazuri, oficialul suedez a remarcat că prin desfăşurarea activităţilor de comerţ în Moldova nu se doreşte doar livrarea unor bunuri sau servicii.


Totodată oficialul a precizat că companiile suedeze sunt dispuse să susţină Republica Moldova şi în sectoarele problematice cum ar fi cel de prelucrare a deşeurilor ori prelucrarea apelor reziduale, dar si implementarea unui “guvern verde”, adică unul fără hîrtie, avînd în vedere dezvoltarea tehnologiilor informaţionale.


Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.