TINERII DE 16 ANI ÎȘI VOR PUTEA PERFECTA BULETINUL DE IDENTITATE FĂRĂ PREZENŢA PĂRINȚILOR

31.10.2012
Foto: mdn.md

Minorii care au împlinit vîrsta de 16 ani vor putea depune de sine stătător cererea de eliberare a buletinului de identitate la Secţia de evidenţă şi documentare a populaţiei, prezentînd doar acordul scris, autentificat notarial, al unuia dintre părinți. Această prevedere se conține în proiectul de modificare a legii cu privire la Legea privind actele de identitate în sistemul național de pașapoarte, notează NOI.md.

 

După cum a declarat pentru NOI.md autorul proiectului, liberal-democratul Petru Știrbate, proiectul are drept scop de a rezolva problema care există la moment în domeniul documentării minorilor.

 

”Copiii au nevoie de buletine de identitate pentru a fi înmatriculați la liceu, colegiu, însă nu le pot perfecta, deoarece părinții le sînt plecați peste hotarele țării. Eu am calculat că în republică, anual, este vorba de circa 1000-1200 de copii care se ciocnesc de astfel de dificultăți. Părintele din Italia va putea scrie o procură pe numele copilului, care va fi prezentată la Secție”, a explicat deputatul.

 

Autentificarea notarială a acordului părinților va servi drept garanție contra posibilelor fraude.

 

Proiectul de lege urmează a fi examinat mîine, 31 octombrie, în comisiile parlamentare permanente, iar, ulterior, prezentat Parlamentului spre aprobare.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.