TREI MOLDOVENI NU AU PUTUT INTRA PE TERITORIUL UE

29.06.2017
Trei moldoveni nu au putut intra pe teritoriul UE
 

Pe parcursul zilei de alaltăieri, la trei cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană. În același timp, șase cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit datelor Poliției de Frontieră.


De asemenea, 12 persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; o persoană a prezentat document falsificat, iar patru persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.


Totodată, la punctele de trecere a frontierei s-a înregistrat o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră și șase încălcări privind regulile de folosire a vinietelor.


Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 59 059 traversări, dintre care 30 400 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane, 35 174 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 12 646 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6 320 traversări.


În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cît mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.


Rugăm călătorii să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.