UCRAINA A MENȚINUT REPUBLICA MOLDOVA ÎN LISTA ȚĂRILOR DIN ZONA „ROȘIE”

12.08.2020

 

 

Ucraina a menținut Moldova în lista țărilor din zona „roșie”.


Acest lucru îl atestă datele din lista actualizată a statelor din zona „roșie” și cea „verde” care stabilește necesitatea autoizolării și testării după revenire din străinătate, publicată de Ministerul Sănătății al Ucrainei.

Criteriile au fost stabilite în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Astfel, în lista „roșie” au ajuns 105 țări, printre care Moldova, Polonia, România, Rusia, Germania, Belgia, SUA, Israel, Spania, Bulgaria, India, Franța, Grecia, Albania, Muntenegru, China, Grecia, Cipru, Olanda etc.


În lista „verde” a Ucrainei printre alte state se regăsesc: Turcia, Egipt, Croația, Suedia, Cehia, Portugalia, Belarus, Austria, Canada, Marea Britanie, Lituania, Georgia, Italia, Slovacia, Ungaria, Finlanda, Slovenia etc.


Potrivit portalului Evropeiskaia pravda, Ucraina include în lista „roșie” statele în care numărul de cazuri noi la 100 000 de cetățeni în ultimele 14 zile depășește indicatorul similar din Ucraina. Sau dacă numărul de infectați în aceștia în ultimele 14 zile depășește același indicator în ultimele 14 zile cu 30%.

 

Toți cei care au ajuns în Ucraina din zona „roșie” sunt obligați fie să stea în carantină timp de 14 zile, fie să facă un test PCR în 24 de ore, sau să vină în Ucraina cu un rezultat negativ al testării făcute cu cel puțin 48 de ore înainte de trecerea frontierei. De asemenea, cetățenii străini trebuie să aibă o poliță de asigurare medicală la intrare în țară.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.