UCRAINA REAMINTEŞTE CONDIŢIILE DE CĂLĂTORIE ÎN TERITORIILE "TEMPORAR OCUPATE"

13.04.2016
Ucraina aminteşte condiţiile de călătorie în teritoriile temporar ocupate
 

Ambasada Ucrainei în Moldova atrage atenţia asupra faptului că pentru a călători pe teritoriile ţării care au statut de „temporar ocupate” trebuie respectate anumite condiţii. Astfel, intrarea şi ieşirea din Crimeea trebuie să aibă loc strict prin punctele de control ucrainene.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei, circulaţia cu automobilul urmează să aibă loc prin punctele „Kalanciak”, „Ciaplinka” şi „Ciongar”. Călătoria cu trenul urmează să aibă loc prin punctele „Herson”, „Melitopoli”, „Vadim” şi „Novoalekseevka”. Cetăţenii străini trebuie să prezinte la punctele de control paşaportul şi permisul special eliberat de organul teritorial al Serviciului migraţional ucrainean.

 

Permisul special se eliberează numai dacă persoana care călătoreşte are rude pe teritoriile temporar ocupate, dacă pe aceste teritorii există mormintele rudelor. Permisul se mai acordă şi în cazul în care persoana străină are drept de proprietate pentru imobile ce se află pe teritoriul temporar ocupat. Permis se acordă şi celor care călătoresc frecvent pe teritoriul temporar ocupat deoarece acolo muncesc, jurnaliştilor, dar şi persoanelor care au interese religioase legate de acest teritoriu. În scop de turism permis nu se eliberează.

 

În caz de încălcare a regulilor de intrare pe teritoriul temporar ocupat, autorităţile ucrainene pot aplica sancţiuni. Astfel, organele competente au deschis dosare penale unui şir de politicieni, oameni de cultură şi artişti străini care au încălcat acest regulament. Ambasada ucraineană informează că în acest sens li s-a interzis accesul în Ucraina unui şir de persoane, inclusiv marinari de pe vasele ce efectuau curse ilegale spre peninsula Crimeea.

 

Sursa: ipn.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.