UCRAINENII VOR CĂLĂTORI FĂRĂ VIZE ÎN STATELE UE

21.11.2016
Ucrainenii vor călători fără vize în statele UE
 

Statele membre ale Uniunii Europene au stabilit, joi, suspendarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni în cazul călătoriilor pe durate scurte în spaţiul comunitar, pe baza principiului reciprocităţii, anunţă Consiliul UE într-un comunicat.

 

"Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) a stabilit, în numele Consiliului UE, o poziţie privind eliminarea vizelor în relaţia cu Ucraina. A fost confirmată poziţia Comisiei Europene de a li se oferi un regim fără vize cetăţenilor UE pe teritoriul Ucrainei şi pentru cetăţenii ucraineni în spaţiul UE pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile", precizează comunicatul, potrivit Mediafax.

 

"Decizia va intra în vigoare în momentul implementării noului mecanism de vize", subliniază Consiliul UE.

 

Pe baza deciziei de joi, Preşedinţia slovacă a Consiliului UE va iniţia negocierile cu Parlamentul European.

 

În contextul crizei imigraţiei, Comisia Europeană a propus în luna mai modificarea mecanismului vizelor în relaţia cu state precum Georgia, Ucraina, Turcia şi teritoriul Kosovo. Decizia eliminării vizelor în relaţia cu Ucraina va intra în vigoare abia după modificarea regulamentului acordării vizelor statelor terţe.

 

"Sînt încîntat că decizia noastră va transmite un mesaj pozitiv în perspectiva summitului UE-Ucraina, programat pe 24 noiembrie", a comentat Peter Javorcik, ambasadorul Slovaciei, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. 

 

Sursa: realitatea.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.