UE VA SCHIMBA DESIGNUL VIZELOR SCHENGEN

26.06.2017
UE va schimba designul vizelor Schengen
 

Uniunea Europeană va schimba designul vizelor Schengen pentru a le spori gradul de securitate. Informația a apărut marți, 20 iunie, pe site-ul Consiliului UE.


Potrivit comunicatului este nevoie de adoptarea regulamentului designului general pentru vize, în scopul prevenirii falsificării acestora. „Actualul autocolant de viză, care se află în circulație deja de mai bine de 20 de ani, s-a compromis prin incidentele grave de contrafacere și fraudă“, se spune în declarație.
Totodată, a fost comunicat că modificările nu se vor referi la Irlanda și Marea Britanie, dar la cererea acestor țări, le vor fi oferite informațiile tehnice necesare cu privire la formatul vizelor lor naționale.

 

Cel mai probabil, regulamentul va fi aprobat de către Consiliul și Parlamentul European la începutul lunii iulie, după care acesta va fi plasat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Decizia va intra în vigoare din a douăzecea zi de la data publicării. Țările UE vor trebui să introducă vizele nu mai tîrziu de 15 luni de la adoptarea modificărilor.


Ne putem lipsi de „Schengen“

 

Cum să zbori prin Europa fără viză

Potrivit datelor oferite în decembrie 2016, Rusia ocupa primul loc în lume după numărul de vize Schengen eliberate cetățenilor săi. Această cifră depășește trei milioane de documente pe an.


În toamna anului 2015 au fost modificate în Rusia regulile de eliberare a vizelor în țările Schengen. La perfectarea documentelor de călătorie cetățenii mai mari de 12 ani, au fost obligați să fie supuși procedurii de amprentare la fiecare cinci ani.


În prezent viza Schengen este necesară pentru vizitarea a 26 de țări: Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Islanda, Spania, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Republica Cehă, Elveția, Suedia, Estonia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.