VALERIU LAZĂR: INDICII STATISTICI A DEZVOLTĂRII ECONOMIEI PE ANUL 2012 SE POT ÎNRĂUTĂŢI ŞI MAI MULT

27.12.2012
Foto: british-assessment.co.uk

Din cauza unei creşteri mai mari a PIB-ului Moldovei în 2011 decît s-a aşteptat, indicii statistici pe economie pentru anul curent s-au înrăutăţit şi mai mult.

 

Despre aceasta a declarat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr cu referire la datele statistice confirmate, potrivit cărora creşterea PIB-ului Moldovei în anul 2011 a fost de 6,8 la sută în loc de 6,4 la sută anunţate anterior. Ministrul a accentuat că astfel a apărut o altă bază mai superioară pentru comparaţie, de aceea indicele creşterii PIB, volumul de producere industrială, agricultură şi alte ramuri în anul curent pot înregistra un rezultat mult mai prost decît anul trecut, deoarece în expresie valorică vor rămîne la fel, din cauza secetei puternice şi temperarea creşterii economice în condiţiile unui nou val de criză financiar – fiscală. Valeriu Lazăr a menţionat că, dacă nu ar fi datele confirmate pe PIB pentru anul trecut, atunci în anul curent creşterea reală a PIB-lui ar fi de 0,3 la sută, chiar după căderea PIB-ului cu 0,2 la sută în rezultatul a nouă luni curent.

 

Premierul Vlad Filat, a îndemnat toate ministerele şi structurile să nu se limiteze la publicarea datelor statistice pe activitate pentru un an, dar să facă explicaţiile necesare, pentru a evita tratarea greşită.
 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.