(VIDEO) CORMAN: REVENIREA MOLDOVENILOR ACASĂ NU E NEAPARĂT SĂ SE ÎNTÎMPLE

05.09.2014
Foto: viza.md

„Pentru ca moldovenii să se întoarcă acasă este nevoie ca majoritatea cetăţenilor din Moldova să trăiască mai bine, să se simtă mai confortabil în ţara lor, să aibă un trai mai decent șisalarii mai bune.

 

Atunci vor fi create condiții cel puțin ca și cei de peste hotare să se gîndească dacă este cazul să revină acasă ceea ce nu neaparat trebuie să se întîmple fiindcă avem și exemplul  altor țări, Lituania, de exemplu, cu o jumătate de milion de cetățeni care au părăsit țara. Și chiar dacă Lituania astază este o țară modernă, dezvoltată, membră a UE, nu înseamnă că toți revin acasă. Da cel puțin se crează condiții.» - a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, pe parcursul discursului său rostit în fața diasporei moldovenești cu ocazia desfățurării lucrărilor Conferinței Deschise „Republica Moldova 2020”, organizată atît de către un grup de moldoveni din străinătate, cît și de acei moldoveni care au revenit recent în Republica Moldova.

 

Reamintim că portalul Viza.md a realizat un sondaj: «Сum credeți peste cît timp va începe revenirea migranților moldoveni în Patrie»

Conform rezultatelor înregistrate:

- 6,06 % au bifat 3-5 ani

- 14,62% consideră că în 10 -15  ani

- 69,52 % au marcat Niciodată

-6,15 % Nu știu și 3,65% Nu le pasă

 

Rezultatele sondajelor realizate de VIZA.md, precum și comentariile partenerilor și invitaților noștri pot fi vizualizate AICI.

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.