(VIDEO) FRANȚA ADERĂ LA CENTRUL COMUN DE VIZE LA CHIȘINĂU

10.06.2016
Franța aderă la Centrul Comun de Vize la Chișinău
 

Începînd cu 1 iulie 2016, Franța va adera la Centrul Comun de Vize pe lînga Ambasada Ungariei în Republica Moldova, a anunțat Centrul Comun de Vize și Consulatul Franței în Republica Moldova, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, cetățenii moldoveni care nu dețin pașapoarte biometrice vor putea obține viză de călătorie pentru scurtă durată în Franța, la Centrul Comun de Vize.

 

Franța devine cea de-a 17-a țară care aderă la Centrul Comun de Vize, pe lîngă Austria, Belgia, Croaţia, Danemarca, Grecia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Olanda şi Ungaria.

 

"Este vorba despre eliberarea vizelor de scurtă ședere, de tip C. Nu există modificări în parametrii tennici. Se va acționa ca și pînă acum", a declarat Bernard Etinof, șeful Secţiei Consulare a Ambasadei Franței în Republica Moldova.

 

Totodată, acesta a precizat că vizele de lungă ședere, inclusiv cele de studii, vor fi eliberate de Ambasada Franței la București.

 

După liberalizarea regimului de vize, numărul cetățenilor Republicii Moldova care s-au adresat la Centrul Comun de Vize a scăzut simțitor. Astfel, în anul 2015, numărul solicitărilor a ajuns la 1000, comparativ cu anul 2013 cînd au fost înregistrate 12.000 de cereri.

 

În același timp, a crescut cererea pentru vize din partea celor care vin din partea de est, dar și vest a Nistrului, deținători ai pașapoartelor rusești și ucrainene.

Sursa: realitatea.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.