(VIDEO) INTERVIU DESPRE POSIBILITATEA ANULĂRII INTERDICȚIEI DE INTRARE ÎN RUSIA ȘI NOILE REALITĂȚI ALE LEGISLAȚIEI MIGRAȚIONALE RUSEȘTI

06.02.2014
Foto: viza.md

În ultima perioadă de timp, utilizatorii portalului Viza.md au adresat numeroase întrebări referitor la noile reguli migraționale introduse de Rusia. O buna parte se referă la posibilitatea de a anula interdicția de intrare în Rusia, respectarea termenelor legali de ședere pe teritoriul Federației Ruse, precum și activitatea în baza permisului de lucru etc.

 

Astfel, Vă propunem să urmăriți interviul domnului Аlexandr KALININ, Președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, pe parcursul căruia invitatul nostru a oferit următoarele răspunsuri și a formulat unele precizări referitoare la noile realități de aflare ale cetățenilor moldoveni în Rusia:

 

- Despre noile reguli migraționale ale Rusiei si particularitățile de lucru în baza petentei

Străinul care deţine patenta de lucru, trebuie să respecte anumiți termeni deședere în Rusia?

- Ce norme trebuie respectate în conformitate cu legile fiscale ale Rusiei?

- Este nevoie de a obține alte permise suplimentare, în cazul în care persoana deţine permis de ședere temporară în Rusia?

- Spre deosebire de Ucraina și România cetățenii moldoveni care călătoresc în Rusia nu trebuie să prezinte dovada "capacităţii materiale". Această chestiune mai este pusă în discuţie?

- Ce trebuie să ia în considerare cetățeanul RM, verificînd pe site-ul SFM din Rusia, dacă are restricții pentru intrarea în ţară?

- Există oare oportunități de a anula restricțiile privind intrarea în Rusia, înainte de expirarea termenului interdicției aplicate?

- Sfaturi pentru acei care doresc să-şi ridice interdicția privind intrarea în Rusia și asistența pe care o acordă reprezentanța Congresului Diasporei Moldovenești din or. Bălţi

- Pentru serviciile de ridicare a interdicției de intrare în Rusia se achită taxe?

- La examinarea cererii de ridicare a interdicției de intrare în Rusia, există privilegii legale pentru solicitanții care au rude cetățeni ruși sau care locuiesc în Rusia?

- În Rusia este examinată posibilitatea de amnistiere a cetățenilor moldoveni cărora le este interzisă intrarea în ţară?

- Cu ce fel de probleme specifice se confruntă cetățenii noștri din partea stîngă a Nistrului, aflaţi în Rusia și ce asistență li se oferă din partea CDM?

- Despre problema asigurării tuturor categoriilor de migranți moldoveni în Rusia

- Cu puţin timp în urmă un deputat al Republicii Moldova, vorbind în direct într-o emisiune televizată a avut imprudenţa să dea o caracteristică migranților moldoveni din Rusia. A urmat vreo reacție din partea deputatei, după ce diaspora i-a cerut să-şi prezinte scuzele oficiale?

- Există unitate între asociațiile diasporei moldovenești peste hotare?

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.