(VIDEO) MIGRANȚII MOLDOVENI VOR PUTEA MUNCI ACASĂ

07.07.2016
Migranții moldoveni vor putea munci acasă
Foto: viza.md

Moldovenii care au emigrat în Franța, iar acum vor să se întoarcă în Moldova o pot face fără teama că nu vor avea de lucru acasă.

 

Ministerul Muncii și Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare au semnat astăzi un acord privind reîncadrarea în cîmpul muncii a cetățenilor moldoveni reveniți din Franța, informează NOI.md.

 

„Ne propunem ca acest acord de parteneriat bilateral să motiveze revenirea voluntară a cetățenilor Republicii Moldova în țară, prin oferirea mai multor oportunități de reintegrare, prin dezvoltarea unei afaceri, integrarea în cîmpul muncii, susținerea incluziunii acestora. Avem ferma convingere că acest acord, semnat cu Republica Franceză, va promova dezvoltarea unor practici similare de acorduri cu alte țări de destinație pentru cetățenii moldoveni”, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

 

La rîndul său, partea franceză s-a declarat deschisă în ceea ce privește reîntoarcerea cetățenilor moldoveni acasă. „Întoarcerea moldovenilor din Franța, care se va face prin mecanismul pentru reintegrare socială,convine ambelor țări. Activitățile care le vor dezvolta vor permite consolidarea cooperării și legăturilor bilaterale. Ajutoarele pe care le acordăm cetățenilor moldoveni care doresc să revină din Franța vor permite dezvoltarea acestor schimburi de diferită natură între țările noastre”, a specificat directorul general al Oficiului Francez de Imigrație și Integrare, Didier Leschi.

 

La momentul actual nu se cunoaște o cifră concretă referitoare la numărul de moldoveni stabiliți în Franța, din cauză că mulți imigranți muncesc și se află pe teritoriul acestei țări în mod ilegal, fără actele necesare și fără un contract de muncă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.