(VIDEO) MOLDOVENII CARE AU PRIMIT REFUZ DE A INTRA ÎN UCRAINA ÎŞI POT RECUPERA PARȚIAL BANII PENTRU BILETUL DE TREN

30.01.2014
Foto: Ben Zank

Timp de o săptămînă, în jur la 90 de cetățeni moldoveni care se deplasau cu trenul au primit refuz de a intra în Ucraina. Zilnic, pînă la 10 cetățeni ai Republicii Moldova sînt coborîți din tren la frontiera moldo-ucraineană (regiunea Mogilev-Podolski), fiindu-le interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei din cauza că nu au putut prezenta garanţii financiare necesare pentru aflarea sau tranzitarea teritoriului ucrainean (400 de euro în numerar sau certificatul bancar).

 

În acest sens, Portalul Viza.md aduce la cunoștința persoanelor interesate că banii pentru bilete pot fi recuperați parțial la casele, de unde au fost procurate. Totodată, țineți cont că conform legislației:

 

Pasagerul trebuie să prezinte documentul lui de călătorie căii ferate. Calea Ferată este obligată să introducă notiţele necesare, în cazul în care pasagerul din motive personale renunță la călătoria de mai departe și nu mai tîrziu de 3 ore după sosirea trenului, cu care urma să se deplaseze, să prezinte biletul pentru ca să fie înregistrat de Calea Ferată.

 

Recuperarea sumei de bani pentru bilete conform documentelor de călătorie, perfectate într-o țară și prezentate spre întoarcere într-o altă țară, se fac la punctul de înregistrare a călătoriei, prezentîndu-se documentul de călătorie cu marcarea făcută de Calea Ferată sau a unui document de călătorie și auxiliar (îndeplinit la stația de tren, unde a fost coborît cetățeanul).

 

Reamintim că recent Ucraina a introdus unilateral cerinţa ca străinii care intră pe teritoriul ţării să fie asiguraţi material suficient. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și-a manifestat nemulțumirea în legătură cu noile reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei, impuse de autoritățile din regiune menționînd că la moment au loc negocieri cu autoritățile din Ucraina atît în ce priveşte interzicerea traversării frontierei ucrainene pentru unii moldoveni, cît și referitor la obligativitatea prezentării sumei de 400 de euro la trecerea frontierei.

 

De la 01 februarie 2014, și România va cere confirmarea sumei de 500 de euro la trecerea fără viză a hotarului moldo-român de la cetățenii moldoveni care au o viză Schengen multiplă sau un permis de ședere UE valabil.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.