(VIDEO) STUDENȚII ȘI PROFESORII VOR BENEFICIA DE BURSE DE MOBILITATE FINANȚATE DE UE

11.12.2015
Studenții și profesorii vor beneficia de burse de mobilitate finanțate de UE
 

Peste 240 de studenți (144) și profesori (140) din 18 universități din Republica Moldova vor putea beneficia de burse de mobilitate finanțate prin Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

În acest an, după prima selecție a proiectelor Erasmus+, instituțiile de învățământ superior din Moldova au reușit să semneze acorduri de mobilitate cu 25 universități din 10 state ale Uniunii Europene.

 

Cele mai multe burse pentru studenți si personalul academic din Moldova sunt oferite de către universități din România, Spania și Bulgaria. Alte instituții care și-au arătat deschiderea pentru cooperare cu Moldova sunt universități din Grecia, Polonia, Turcia, Belgia și Franța. În același timp, parteneriatele presupun și mobilități din Uniunea Europeană spre Republica Moldova. Astfel, 7 studenți și 21 de profesori vor veni în țara noastră să-și continue studiile sau să predea pentru o scurtă perioadă.

 

Lista instituțiilor din Moldova și a celor din UE, cu care universitățile au reușit să semneze parteneriate o puteți accesa aici.

 

Cei interesați de programe de mobilitate pot afla detalii despre specialități și cicluri de studii la care sunt disponibile burse, conținutul dosarului sau data limită de aplicare la Departamentul pentru Relații Internaționale al universității unde învață sau activează.

 

Proiectele de mobilitate se înscriu în Acțiunea cheie 1 a Programului Erasmus+ – Mobilitate de Credite și au fost selectate în urma Apelului de bază pentru 2015. Numărul de burse de mobilitate de scurtă durată, disponibile pentru Moldova, ar putea crește, întrucât în 2015 a fost organizat și un Apel suplimentar. Rezultatele finale vor fi disponibile la începutul anului 2016. 

Sursa: diez.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.