VIZE PENTRU IRLANDA ȘI PORTUGALIA LA BUCUREȘTI

25.02.2013
Foto: linestour.ru

Pînă în prezent, cetățenii Republicii Moldova, doritori de a pleca în Portugalia și Irlanda sînt nevoiți să se deplaseze la București pentru a obține viza la ambasadele statelor respective acreditate prin cumul în Republica Moldova. Aceasta din urmă condiționează și obținerea vizei românești. Astfel, moldovenii continuă să suporte cheltuieli financiare suplimentare, precum și perioada îndelungată de timp a procedurii în ansamblu.


Subiectul vizelor pentru plecare în Portugalia, a fost abordat de către Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Portugheză în cadrul interviului oferit recent ziarului „Farul Portugaliei” cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Portugheză.


„Cred că în viitorul apropiat, va fi luată o decizie favorabilă ambelor părți”, a opinat Șeful misiunii diplomatice moldovenești la Lisabona.


Reamintim că problematica deplasării la București în scopul obținerii vizelor pentru unele state europene a fost diminuată odată cu deschiderea în 2007, a Centrului Comun de Eliberare a Vizelor din Chișinău, însă nu și în cazul vizelor pentru Portugalia și Irlanda, care nu se regăsesc actualmente în lista statelor membre ale centrului menționat.


La Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din Chișinău pot fi depuse actele pentru vizele de „tip C” ‒ de scurtă şedere - pentru Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Luxemburg, Olanda, Slovacia, Slovenia, Suedia, Norvegia sau Ungaria şi pentru viza de scurtă durată în Croaţia.


Vizele de „tip C” pentru Spania pot fi obținute prin intermediul Ambasadei Cehiei cu sediul la Chișinău. Cererile pentru vizele cipriote pot fi depuse la Consulatul Onorific al Ciprului cu sediul la Chișinău.


Pentru alte 9 ţări ale Uniunii Europene: Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Lituania, Polonia, Cehia, Bulgaria şi România, vizele pot fi solicitate la ambasadele sau consulatele inaugurate la Chișinău.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.