ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI 2012, REGIMUL DE VIZE DINTRE TURCIA ŞI R. MOLDOVA AR PUTEA FI ANULAT

14.05.2012
Foto: moldpres.md

În a doua jumătate a anului 2012, la Ankara, Turcia, ar putea fi semnat Acordul privind anularea regimului de vize între Republica Moldova şi Republica Turcia şi Acordul de readmisie între cele două state. Anunţul a fost făcut, astăzi, la Chişinău, de vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, după întrevederea cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, care şi-a început, azi, vizita de două zile în R. Moldova, în fruntea unei delegaţii, transmite MOLDPRES.

 

Leancă a comunicat, la o conferinţă de presă, că, în perioada imediat următoare, experţi din cele două state se vor întîlni pentru a negocia prevederile celor două documente, care urmează să fie semnate deja în a doua jumătate a anului curent, la Ankara, de Prim-miniştrii R. Moldova şi R. Turcia.

 

În acest sens, Ahmet Davutoglu a reiterat intenţia de a semna, în cel mai scurt timp, cele două acorduri, fapt ce va impulsiona şi mai mult dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-turce. În context, diplomatul turc a constatat că volumul schimburilor comerciale dintre cele două state este în ascensiune, astfel, din 2003 şi pînă în prezent, acest indicator s-a majorat de cinci ori şi a atins nivelul de 450 milioane de dolari americani. La conferinţa de presă, cei doi miniştri au semnat Protocolul interguvernamental de colaborare în domeniul arhivelor.

 

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.