BAHRAINUL VA SIMPLIFICA ȘI MAI MULT REGIMUL DE VIZE

03.03.2015
Bahrainul va simplifica și mai mult regimul de vize
Foto: viza.md

Vize multiple la sosire și vizele cu un termen de valabilitate mai mare vor fi accesibile pentru străinii care vor sosi în Bahrain, începînd cu sfîrșitul acestei primăveri.


Potrivit informaţiilor Departamentului pentru Cetățenie, Pașapoarte și Şedere (NPRA) al Bahrainului, valabilitatea vizelor eliberate străinilor la sosirea în țară, va crește de la 2 săptămîni pînă la 1 lună, în plus, vizele vor putea fi prelungite pentru un termen de pînă la 3 luni. Vor fi eliberate, de asemenea, vize multiple (multiviza). Aceste inovații sînt parte a unui proces de tranziție la regimul facilitat de vize. Procesul a început în octombrie 2014, cînd Bahrainul le-a oferit cetățenilor a 66 de țări, inclusiv acelora din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, Japonia, Rusia posibilitatea de a primi vize la sosirea în ţară.

 

Termenul de valabilitate al pașaportului trebuie să constituie cel puțin 6 luni din momentul plecării planificate din Bahrain.


În plus, cetățenilor din 102 ţări le-a fost acordat dreptul de a-şi perfecta vize electronice în Bahrain pentru o perioadă de pînă la 2 săptămîni, care pot fi, de asemenea, prelungite cu 90 de zile. Deocamdată, Republica Moldova NU FIGUREAZĂ pe listă.

 

La rîndul său, cetățenii Bahrainului pot obține viza electronică moldovenească. De acest serviciu vor putea beneficia toţi străinii care au nevoie de viză pentru a călători în Republica Moldova.


Ar fi bine ca autoritățile moldovenești să ducă tratative referitor la astfel de condiții simplificate de obținere a vizelor şi pentru cetățenii moldoveni care doresc să călătorească în Bahrain și alte țări. Puteţi afla despre condiţiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova din compartimentul "Regimul de vize".

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.