CETĂȚENII DIN BĂLȚI ȘI COMRAT POT SOLICITA LIVRAREA ACTELOR DE IDENTITATE LA DOMICILIU

19.11.2012
Foto: mdn.md

Serviciul mobil de documentare (OMD) a populaţiei, precum şi serviciul de livrare a documentelor la adresa solicitată au fost lansate la Bălţi şi Comrat. Pînă nu demult, oficiul mobil era disponibil doar în raza municipiului Chişinău, deşi serviciile puteau fi solicitate de către toţi cetăţenii Republicii Moldova.

 

Lansarea OMD permite perfectarea actelor de identitate (buletin de identitate, fişa de însoţire, paşaport al cetăţeanului Republicii Moldova, act de identitate provizoriu), înregistrarea la domiciliu/reşedinţă, precum şi înregistrarea persoanelor cu atribuirea numărului de identificare de stat în afara secţiilor (birourilor) de evidenţă şi documentare a populaţiei, adică la adresa indicată de solicitant. La un preţ unic (pentru o deplasare) OMD permite documentarea simultană a unuia sau mai multor membri de familie (rude de gradul I şi II) cu aceeaşi adresă de domiciliu.

 

Achitarea serviciului se efectuează în oficiile teritoriale ale băncilor care deservesc ÎS „CRIS „Registru”, în oficiile teritoriale ale ÎS „Poșta Moldovei” și on-line prin intermediul cardului bancar. Costul livrării actelor de identitate în raza municipiilor Chișinău, Bălți și Comrat este de 60 lei. În afara acestora - 100 de lei.

 

Din momentul lansării noilor servicii şi pînă la 1 noiembrie curent, 149 de cetăţeni au fost documentaţi prin intermediul oficiului mobil şi 103 de documente au fost livrate la adresa solicitată.

 

Sursa: noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.